KONYA / KARATAY - Hacıveyiszade Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ara

Okulumuz öğrencilerine rehberlik servisi tarafından şiddet ve zorba davranış konulu seminer verilmiştir.

Ara

Mevlana'yı anma törenleri kapsamında Farsça hazırlık sınıflarımızın hazırladığı Şeb-i Arus programını gerçekleştirdik. Programımıza Velilerimiz ile Selçuk Üniversitesi Fars dili ve edebiyatı bölüm başkanı olmak üzere üniversiteden diğer hocalarımız da iştirak ettiler. Emeği geçenlere ve davetimize icabet edenlere teşekkür ederiz.

Ara

Bilge Okumalar Grubu öğrencileri Aziz Ayva ile buluştu. Tolstoy'un "İnsan Ne ile Yaşar" romanının tahlil edildiği oturumda merhamet, sevgi, birlikte yaşama ve hayat amacı gibi kavramlar üzerinde duruldu. Aziz Ayva, "İnsan Ne ile Yaşar ?" sorusunun aslında insanın kendini tanıma ve kim olduğunu anlama sürecinin temel dayanak noktası olduğunu ifade etti. Öğrencilerin okuduklarından elde ettikleri düşüncelerin müzakere edilmesi ve soruların cevaplanması ile oturum sona erdi. Aziz Ayva hocamıza teşekkür ederiz.

Ara

Farsça hazırlık sınıflarımızın hazırladığı ney dinletisi için emeği geçen hocalarımıza teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz tiyatro kulübü tarafından hazırlanan Filistin: Korku Duvarı adlı tiyatro gösterisi ve şiir dinletisi konferans salonumuzda sahnelendi. Senaryosu öğrencilerimiz tarafından yazılan oyun, yerlerinden edilmiş Filistinlilerin dramını anlatıyor. İzzettin Kassam, Ahmet Yasin ve Ebu Ubeyde gibi kahramanların hayatlarından alıntılarla mücadelenin devam etmesi gerektiği vurgulanıyor. Şiir dinletisinde ise Türk ve dünya edebiyatında büyük beğeni toplamış Filistin şiirlerden bir demet sunan öğrenciler, dinleyenler için uyarıcı ve uyandırıcı mesajlar verdiler. Türkçe, Arapça ve Farsça olarak şiirlerin seslendirildiği şiirlerde uyanış ve birlik mesajı hakimdi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz tiyatro ekibi "Haydi Oyna Bakalım" Karatay ilçe finallerinde birinci olmuştur. Doğal Afet: Deprem konulu elemelerde "Nilüfer Apartmanı" adlı oyunu sergileyen öğrencilerimiz, izleyenlerden alkış aldı. Tiyatro ekibimiz "Haydi Oyna Bakalım" yarışmasında il genelinde yapılacak olan çeyrek finalde mücadele etmeye hak kazandı. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Kırkikindi Okumalar Grubu "Toprak Ana" kitabı vesilesiyle Recep Gençoğlu ile buluştu. Hocamıza değerli sohbeti için teşekkür ederiz.

Ara

Sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan Hazreti Mevlana'yı, vefatının 750. yıldönümünde Rabb'ine kavuşma gecesi olan Şeb-i Arûs haftasında rahmetle yâd ediyoruz.

Ara

Farsça Hazırlık sınıfları Koyunoğlu müzesini gezdiler.

Ara

Hacı Veyis Baba Okumalar Grubu bu hafta "Küçük Prens" kitabını Abdullah Harmancı, filmini ise Abdullah Kasay ile değerlendirdiler. Hocalarımıza güzel sohbetleri için teşekkür ederiz.

Ara

12. sınıf öğrencilerine meslek ve kariyer günleri kapsamında İş-kur yetkilileri tarafından bilgilendirme semineri düzenlenmiştir.

Ara

Öğretmenlerimiz ile sınıf başarı durumları ve aylık deneme takibi ile ilgili genel görüşme yaptığımız kurul tıoplantımızı gerçekleştirdik.

Ara

İnsan hakları ve Gazze konulu konferansta batının insanlık dışı tavrı ve Filistindeki Müslümanlar hakkında bilgi veren Ramazan Sönmez hocamıza teşekkür ederiz.

Ara

Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, bugün Şems-i Tebrizi Türbesi'nden Mevlana Müzesi'ne kadar gerçekleştirilen "Vuslat Vakti" yürüyüşüyle başladı. Okulumuz öğrencileri de yürüyüşe katıldı.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenme Süreçleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı Şube müdürü Rabia KILIÇKAYA okulumuzu ziyaret etti. Okulumuzu gezerek, Farsça sınıfındaki öğrencilerle ilgili bilgi aldı. Rabia KILIÇKAYA'ya okulumuza yaptıkları ziyaretleri için teşekkür ederiz.