KONYA / KARATAY - Hacıveyiszade Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ock

Okulumuzda karne töreni yapıldı. Törende 9-D sınıfından Ahmet Koca isimli öğrencimiz Konya Okullararası Tekvando Müsabakalarında 68 kg da Konya 2.si olarak madalyasını Abdullah Özer hocamızdan aldı. Ayrıca son hafta sosyal etkinlikler haftası sebebiyle okulumuzda yapılan satranç müsabakalarında Hazırlık B sınıfından Mustafa Aktaş öğrencimiz 1. lik madalyasını okulumuz öğretmeni Mustafa Aktaş tarafından aldı. Karnelerini alan öğrencilerimiz, İstiklal Marşı töreninin ardından tatile girmiş oldu. Herkese iyi tatiller dileriz.

Ock

Okulumuzdaki Farsça hazırlık sınıfları ile mangal etkinliği yaptık. Öğrencilerimize keyifli dakikalar yaşatan bu etkinlik için emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ock

Öğrencilerimiz Türk Dili ve Edebiyatı dersi kapsamında okul dışı öğrenme faaliyeti gerçekleştirdiler. Yaptıkları kitapçı dükkanı ziyaretinde kitapların okuyucu ile buluşma serüvenine yakından tanıklık ettiler. "İyi bir kitap nasıl seçilir?" başlığını odak alan söyleşi ile "kitapçılık" mesleğiyle alakalı ilgi çekici ve faydalı tavsiyeler aldılar. Kitapçı Mustafa Özdemir'in kitaplar hakkındaki konuşması öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Ock

Okulumuz öğrencileri, Fatih Yavuz ve İrfan Oğuz Demirbilek hocalarımızın rehberliğinde Selçuklu Görme Engelliler Okulunda ney dinletisi ve ardından çatkapı sınıf etkinliği gerçekleştirdiler.

Ock

Okulumuzda 9 ve 10. sınıflara yönelik  'Akademik Başarıda Akran Rehberliği' projesi yürütülmektedir.

Ock

Hedef YKS kapsamında 12. sınıf öğrencilerimiz ile KTO Karatay Üniversitesini gezdik.

Ock

Kırkikindi Okumalar Grubu "Hayvan Çiftliği" kitabının tahlili için Mehmet Kahraman ile buluştu. Hocamızla kıymetli bir sohbet gerçekleştirdiler, teşekkür ederiz.

Ock

Muhammed Acıyan ile Klasik Marşlar  ve Ezgiler dinletisi. Zaman zaman öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle de düet yapan Muhammed hocamıza bize yaşattığı bu güzel dakikalar için teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz tiyatro kulübü öğrencileri "Filistin: Korku Duvarı" adlı tiyatro ve şiir dinletisini sergilemek için Mehmet Beğen Ortaokulunu ziyaret etti. Oyunumuz ortaokul öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü. Ev sahiplikleri için Mehmet Beğen ortaokuluna teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan deprem konulu "Nilüfer Apartmanı" tiyatrosu sahneledi. Tiyatronun ardından İHH Arama Kurtarma gönüllüleri tarafından "Afet Bilgilendirme Eğitimi" verildi. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremi konu alan ve ismini Nurdağı'ndaki Nilüfer Apartmanı'dan alan tiyatro oyunu öğrenciler tarafından dikkatle izlendi. Tiyatroda afetlere karşı hazır bulunmanın önemi vurgulandı. Tiyatro sonrasında öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi veren İHH gönüllüleri, her türlü afete hazırlıklı olunması gerektiğini söylediler. Alınacak önlemlerin hayatta kalma şansını arttırdığını belittiler. Bu vesile ile 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyoruz.

Ock

Öğrenci velileri "Filistin Korku Duvarı" tiyatro ve şiir dinletisinde bir araya geldi. Okulumuz tiyatro kulübü tarafından düzenlenen programda tiyatro gösterisi, şiir dinletisi ve konuşmalar yer aldı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından okul müdürümüz Serdar Bayrakcı selamlama konuşması yaparak öğrencilere ve velilere teşekkür etti. Daha sonra sahnelenen tiyatro gösterisi, izleyenlerden büyük alkış aldı. Tiyatro gösterisinden sonra öğrenciler Filistin şiirlerinden çeşitli örnekler sundular. Şiirler Türkçe, Arapça, Farsça ve İngilizce seslendirilerek insanlığın ortak mesajı vurgulandı. Programın son bölümünde Konya STK'ları başkanı Adem Ceylan misafirlere hitap etti. Gençlerin çalışmalarından duyduğu heyecanı dile getiren Ceylan; Filistin meselesinin gündemde tutulması gerektiğini, bu davanın bizi meşgul eden dünyalık işlerden daha aziz bir dava olduğunu, izzetin Gazzeli Müslümanların duruşunda vücut bulduğunu ifade etti. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve katılımları için değerli velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda dönem sonu faaliyet haftası etkinlikleri kapsamında bu hafta satranç turnuvası yapılmaktadır.

Ock

Okulumuz öğretmenleri veli ziyareti yapmaktadırlar. Okul veli işbirliğinin güçlendirilmesi adına ziyarette bulunan hocalarımıza ve evlerine kabul eden velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dünyadan Sesler programımızın ikincisinde Doğu Türkistanlı Abdulkayyum Emin'i dinledik. Programda Doğu Türkistan'ın tarihi, coğrafi ve kültürel özelliklerinin yanısıra bugünkü durumu ele alındı. Bölgede yaşanan zulümlere ve insan hakları ihlallerinin boyutuna dikkat çekildi.